AutoRika

Telefoon: +31 6 52 40 88 03
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

Volvo S60 2.4 140pk

Voertuig beschrijving

Nieuw binnen:

Hierbij lanceer ik deze fraaie Zweedse schone..Volvo S60. Een auto met fraaie heupen en een sportieve daklijn. Als autoliefhebster weet ik nog goed toen ik dit model voor het eerst zag. Een strak gelijnde sportief uitziende sedan, met de fraaie gewaagde introductiekleur Maya Yellow Pearl en de 17 inch Tethys veelspaak velgen, die dag vergeet ik nooit meer. Zelf heb ik als eerste auto een Volvo gehad, niet zo groot als deze maar een van Hollandse bodem een Volvo 340.

Dit exemplaar komt uit tweede levensjaar van de S60-serie, voorzien van zeer fraaie zeldzame kleur: 427 Graphite Grey pearl metallic, gecombineerd met fraaie 16 inch lichtmetalen velgen van type Mimas. De eerste eigenaar heeft dit gecombineerd met een beige half leder/stoffen interieur. In plaats van de standaard grijze interieurlijsten is dit interieur voorzien van houtinleg wat het geheel vooral warmtevol maakt.

Voor diegenen die deze auto voor het eerst rijden zullen gelijk merken dat de ingenieurs van deze auto een ergonomisch meesterwerk hebben geleverd. Alle schakelaars en knoppen zijn zo geconstrueerd dat zelfs diegene die voor het eerst ermee rijdt de plaats weet te vinden. Qua rijden is dit een zeer fijne reis sedan, stuurt strak maar zeker niet te nerveus, op de snelweg valt pas op hoe goed de rechtuit stabiliteit is, er zijn amper stuurcorrecties nodig op een rechte weg.

Wij konden deze auto overnemen van de tweede eigenaar welke de auto sinds 2009 in bezit heeft gehad. Voor een Volvo is dit exemplaar zeer goed onderhouden, de lak is nog zeer netjes en heeft amper gebruikssporen.

In 2016 heeft de eigenaar nog de distributieriem + waterpomp laten vervangen bij een kilometerstand van 146 dkm. Deze kan nog mee tot 300.000 km of tot 2026.

Qua extra’s heeft de eerste eigenaar precies de opties aangevinkt waar de huidige eigenaar ook wat aan heeft:
– automatische climate controle (automatische airco), hierbij kunt u de gewenste temperatuur links en rechts apart instellen.
– dimmende binnenspiegel
– HU-603 audiosysteem met ingebouwde cd-speler/cassettespeler, 8 high Preformance luidsprekers en aparte 4 x 50 watt versterker.
– Cruise control
– Stuurbediening voor de radio
– Vaste trekhaak

De bouwkwaliteit van dit model is ongekend goed, van onderen is de hele auto nog helemaal droog (zweet/lekt nergens olie), interieur ziet er nog keurig uit, motor loopt nog hetzelfde als de eerste dag. Met goed onderhoud kan dit type heel lang mee, op internet zie ik ze regelmatig voor bij komen met 500.000 km of meer. Wilt u als bezitter veel kilometers maken dan is het te overwegen om een gasinstallatie in te bouwen. Hiervoor zijn deze auto’s uitermate geschikt.

Bent u een ZZP-er of heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u deze auto op de zaak zetten, dan mag u alle kosten te lasten brengen van de zaak en dient u slechts 35 % van de dagwaarde aan bijtelling te betalen voor prive gebruik.

Leest u het verhaal over deze auto en denkt u daar wil ik graag in proefrijden en over praten. Dat kan! Ik verwelkom u graag op afspraak. Inruil van uw eigen auto behoort ook tot de mogelijkheden.

Deze auto staat te koop bij AutoRika, AutoRika is een jong bedrijf gespecialiseerd in autos voor vrouwen. Natuurlijk zijn mannen ook welkom. Het is mogelijk om mijn autos te bezichtigen op afspraak. Dit jonge bedrijf zit in Drachten. Voor meer informatie kijkt u op www.autorika.nl. Let op: AutoRika is alleen op afspraak geopend!

Kenmerken van voertuig

  • Kilometerstand: 156.646 km
  • Kleur exterieur: Donkergrijs
  • Kleur interieur: Beige stof
  • Overbrenging: Handgeschakeld
  • Brandstof: Benzine
  • Motorinhoud: 2435 cc
  • Aantal cilinders: 5
  • Verkocht: ja