AutoRika

Telefoon: +31 6 52 40 88 03
De Klim 9a, 9202 TM, Drachten

BMW 320 i Coupe

Voertuig beschrijving

Hierbij presenteer ik mijn eerste BMW 3-serie coupe, voor de kenners is dit er een van E36 generatie. Deze generatie had vele modelvarianten: Compact, Sedan, Coupe, Station, Cabriolet en natuurlijk de Z3. Met dit pallet aan varianten kun je niet anders spreken van een succesnummer voor BMW. Ze zijn dan ook in grote aantallen verkocht. Anno 2019 zijn er ondanks de goede bouwkwaliteit steeds minder fraaie exemplaren te vinden. De prijzen van nette exemplaren zitten al een tijdje in de lift en de waardering voor deze auto is steeds groter.

Nu was de E36 een grote stap vooruit ten opzichte van de E30, zowel technisch als qua beleving. De introductie van de befaamde M50 motor deed bij dit type zijn eerste entree. Voor de niet kenners dit een motor benaming voor de zes-in-lijn motor geproduceerd tussen 1990-1996, geleverd met en zonder VANOS (variabele kleptiming). Dit exemplaar heeft zo’n Vanos systeem en dit zorgt ervoor dat er bij een lager toerental al meer koppel tot beschikking is en daardoor de auto soepeler rijdt. Daarnaast is voor u als koper fijn om te weten dat dit hele betrouwbare sterke motoren zijn, bijna onverwoestbaar, ten opzichte van de E30 heeft deze motor een onderhoudsvrije distributie ketting, die bij normaal gebruik een autoleven lang meegaat. Deze fijne soepele motor is gekoppeld aan een 5-traps automaat, destijds echt een van de betere automatische transmissies. Anno 2019 doet deze het nog steeds keurig, schakelt soepel door alle versnellingen bijna onmerkbaar.

Dit exemplaar is uitgevoerd in een vrij zeldzame kleur, Alpin weiss II. Destijds werd er zelden een witte BMW verkocht, toen was het nog echt zo: “met een witte blijf je zitten”. Tegenwoordig is een witte geaccepteerd en zijn er nogal wat nieuwere BMW’s in het wit verkocht. Exemplaren voor 2010 zul je echter zelden in het wit zien. Nog unieker is de combinatie met een airco, destijds werden er vaak lichte kleuren waaronder zilvergrijs besteld indien er geen airco werd genomen, daardoor werd het namelijk minder warm in de auto. Aangezien dit een witte auto is, is het daardoor nog zeldzamer een exemplaar te vinden met airco. Sowieso was airco toen een zeldzame optie.

Optisch staat dit exemplaar er netjes bij geen roest, deuken of rare krassen. Tevens is dit exemplaar volledig origineel gebleven, geen M-bumpers, geen witte knipperlichten. geen grotere velgen maar gewoon de keurige 15 inch originele BMW kroonkruk velgen (indien gewenst kunnen wij andere originele velgen plaatsen).

Van binnen is de stoelbekleding als nieuw, geen scheuren, gewoon netjes. Wel zoals bijna elke E36 dat heeft laat de bekleding van deurpanelen een beetje los.

De historie van dit exemplaar is grotendeels bekend en de kilometerstand garandeer ik schriftelijk. De prijs is inclusief NL-kenteken, luxe kentekenplaten en een nieuwe apk. Daarnaast krijgt de auto voor aflevering nieuwe olie + filter. Omdat ik vertrouwen heb in mijn product krijgt u bij de koop 3 maanden garantie op motor en versnellingsbak.

Kleur: ALPINWEISS II (218)
Opties:
S320A – Geen typeaanduiding
S354A – Groene band in voorruit
S420A – Lederen stuurwiel
S423A – Vloermatten Velours
S428A – Gevaren driehoek en 1e hulp set
S500A – Koplamp reiniging systeem
S510A – Hoogteregeling koplampen
S520A – Mistlichten voor
S530A – Airco
S542A – Check control
S556A – Buitentemperatuur indicator
S660 –    BMW Bavaria Reverse RDS radio
S848A – Uitgebreide kabelboom

Bent u opzoek naar een witte BMW, een Coupe, van de E36 baureihe, dan hoeft u niet meer verder te zoeken want deze staat bij AutoRika.

Leest u het verhaal over deze auto en denkt u daar wil ik graag in proefrijden en over praten. Dat kan! Ik verwelkom u graag op afspraak.

Inruil van uw eigen auto behoort ook tot de mogelijkheden.
Deze auto staat te koop bij AutoRika, AutoRika is een jong bedrijf gespecialiseerd in autos voor vrouwen. Natuurlijk zijn mannen ook welkom. Het is mogelijk om mijn autos te bezichtigen op afspraak.

Dit jonge bedrijf zit in Drachten. Voor meer informatie kijkt u op www.autorika.nl.

Let op: AutoRika is alleen op afspraak geopend!

Kenmerken van voertuig

  • Kilometerstand: 126.249 km
  • Kleur exterieur: Wit
  • Kleur interieur: Stof grijs
  • Overbrenging: Automaat
  • Brandstof: Benzine
  • Motorinhoud: 1991 cc
  • Aantal cilinders: 6
  • Verkocht: ja